Dermapen

Dermapen4


Oftast behövs en behandlingskur på 3-6 behandlingar, beroende på hudens kondition och tillstånd. Behandlingstiden är ca 30-60 minuter och bör för bästa resultat upprepas med 2-8 veckors mellanrum, beroende på vilken indikation som behandlas.


Behandlingen skräddarsys efter hudens behov och kundens önskemål.

Med Dermapen4 kan man behandla: Huduppstramning och -föryngring, fina linjer och rynkor, stora porer, oren hud och acne, milier, keratosis pilares, pigmenteringar, ärr inklusive acneärr, kirurgiska ärr och brännskador, hudbristningar och alopecia.


Ytligare behandling kan med fördel göras som ”Red Carpet Treatment” då huden blir återfuktad får fin lyster och glow. Efter behandlingen syns oftast en lätt rodnad, som tecken på att behandlingen har skapat en inflammatorisk process. Rodnaden brukar lägga sig efter några timmar. Man kan återgå till normala aktiviteter direkt efter Dermapenbehandling. De eventuella reaktioner som kan upplevas ett par dagar efteråt är torrhet, flagnande, lätt rodnad och lite svullnad. Behandlaren informerar alltid om vad som specifikt bör undvikas dagarna efter behandlingen.Efter behandling

I direkt anslutning till behandling kan huden vara lite röd och lätt svullen, detta är en inflammatorisk process som skapar en intensiv aktivitet i vävnaden och naturliga tillväxt och reparationsfaktorer frigörs. Vaskulära strukturer normaliseras och kollagentillväxten ökar markant. Vanligen lägger svullnaden / rodnaden efter en till två dagar men kan ibland kvarstå upp till en vecka beroende på djupet av behandlingen. Efter behandlingen är det viktigt att inte vidröra ansiktet (med risk för bakterier). 

Fysisk ansträngning eller bastubad som orsakar svettning samt makeup ska också undvikas minst 24-48h efter behandling.
Hudens kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur av behandlingar och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter.

En behandling eller en kur kan omfatta 1-6 behandlingar som utförs med 3-8 veckors mellanrum.


         Kontraindikationer (Behandling utförs ej)

 • Blödarsjuka samt behandling med blodförtunnande medicinering
 • Svårinställd diabetes mellitus
 • Svår dermatit, psoriasis eller liknande
 • Aktiv papulopustular Rosacea eller Acne vulgaris fas III – IV
 • Pågående infektion / virus i huden ex. Herpes Simplex eller vårtor
 • Öppna sår
 • Hudcancer
 • Sklerodermi
 • Graviditet & amningMicroneedling blir alltmer populär som behandlingsmetod för en rad olika hudproblem. Enkelt förklarat, orsakar Dermapen4™ en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Som en naturlig reaktion på nålningen vill kroppen reparera skadan och börjar producera nytt kollagen. Det bildas även nya kapillärer i huden. Resultatet blir en föryngring samt en förbättring av hudens struktur och kondition. Nyproduktionen av naturliga elastiska komponenter kan jämföras med effekten av t. ex. fraktionerad laser, men Dermapen4 har färre biverkningar och en kortare återhämtningstid. Till skillnad mot laserbehandling kan Dermapen4 dessutom utföras på alla hudtyper och hudfärger.


Dermapen lanserade det första mekaniska microneedling verktyget och är fortfarande marknadsledande världen över. Nya Dermapen4 är digital, har unik ergonomisk design och gör upp till 1920 mikrokanaler i huden per sekund med hjälp av 16 tunna medicinska engångsnålar. Pennans snabbhet och styrka gör behandlingen i stort sett smärtfri. Under behandlingen slussas uppbyggande och näringsrika behandlingspreparat ned i huden. På så vis får behandlingen dubbel effekt både av hudens egen läkning/förnyelseprocess samt från preparaten som förs djupare ned i huden än om de skulle påföras topiskt.Über Pro

En kemisk peel som förbättrar hudstrukturen, reducerar fina linjer och orenheter, jämnar ut hudtonen, ger lyster samt ljusar upp pigmenteringar. pH värde 2,05. ÜBER PRO kan användas i kombination med Dermapenbehandling eller som enskild behandling.


 • Dermapen 4 ansikte 1995kr
 • Über Pro-peeling i samband med Dermapen4 tillägg 500kr
 • Vial i samband med Dermapen4 tillägg 500kr
 • LA-Facelift tillägg 500kr
 • Vid kur av Dermapenbehandling så rabatteras andra behandlingen med 10% och de resterande behandlingarna rabatteras med 15%