Pigmentering

PROFESSIONELL HUDVÅRD


Five Senses Skincare

Pigmentfläckar, hyperpigmentering


Visar sig som fläckar, fräknar och mörkare partier. Sitter ofta placerade på kinder, överläpp, panna men även hals, dekolletage och handryggar.

Pigmentfläckar orsakas oftast av överdrivet solande men de kan även vara hormoniellt betingade och uppstå pga graviditet eller användande av p-piller.


Många fall av hyperpigmentering kan förbättras med tiden genom regelbunden användning av säkra hudblekningsprodukter och effektiv men skonsam exfoliering. Hudvårdsprodukter som innehåller pigmentreducerande ämnen är ett viktigt komplement till den dagliga hudvårdsrutinen och till behandling hos hudterapeut.

Typiska ingredienser i hudvårdsprodukter mot pigmentering är olika typer av AHA, a-vitamin, kojicsyra (ett svampextrakt) och lakritsextrakt. Vissa fall av hyperpigmentering sker dock i djupare hudlager och kräver att en hudläkare skriver ut särskilda preparat.


Alla pigmenteringsproblem som behandlas kräver ett undvikande av sol och/eller produkter med hög solskyddsfaktor för att behandlingen ska ha någon effekt.


Att skydda huden mot solens skadliga strålar är det viktigaste man kan göra för att förebygga pigmentfläckar. 


www.fivesensesskincare.se            Tel 070 - 539 61 63               d.fivesenses@gmail.com